

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
Eva - Alle afleveringen
Bij de Dam in Amsterdam zijn vanmiddag vijf gewonden gevallen bij een steekpartij. De verdachte is opgepakt. Verslaggever Tim Wagemakers met het laatste nieuws. * Zijn de Europese spierballen groot genoeg om ons te beschermen tegen de Russen? Tijdens de EU-top in Parijs werd vandaag de balans opgemaakt. We bespreken de uitkomst met Maarten van Rossum, Suse van Kleef, Helga Salemon en Tom van 't Einde. * Loretta Schrijver is op 68-jarige leeftijd overleden. De geliefde presentatrice overleed aan de gevolgen van darmkanker. We staan met Roelof Hemmen en Antoinnette Scheulderman stil bij haar leven en haar carrière. * Di-Rect speelt All in Vain.
Drie weken geleden overleed Dieuwertje Blok. Tessel was naast haar zus, haar beste vriendin. De twee zussen deelden hun liefde voor de media, poëzie en nog veel meer. Tessel Blok vertelt over de bijzondere band die ze hadden. * Zangeres S10 verovert al jaren vele harten met haar eerlijke Nederlandse muziek vol gevoel. Vorige week kwam haar nieuwe album Mijn Haren Ruiken Naar Vuur uit. Ze laat haar muziek horen. * Hoe goed is Nederland voorbereid op grote cyberaanvallen? En wat kunnen we daar zelf tegen doen? Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk en minister van Justitie en Veiligheid David van Weel schuiven aan.
Een absolute wereldster in de studio: Robbie Williams! We spreken hem over zijn leven, het optreden in Nederland en zijn opvallende fascinatie voor sommige Nederlandse voetballers. * De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie ontwikkelen zich in een razend tempo. Gelukkig gidst Alexander Klöpping ons erdoorheen. Hij vertelt hoe je van AI je beste vriend kan maken. * Een nek-aan-nekrace vandaag in de Tweede Kamer: de stemming over het plan van staatssecretaris Ingrid Coenradie om gevangenen eerder vrij te laten, eindigde in een gelijkspel. Politiek duiders Marleen de Rooy en Wouter de Winther praten ons bij.
Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Wetenschappers leggen steeds vaker een verband tussen het gebruik van bestrijdingsmiddelen en het ontstaan van de ziekte. We hebben het er over met Parkinson onderzoeker Bas Bloem. * Er zijn nieuwe kleurenbeelden uit de jongere jaren van Johan Cruijff opgedoken. Samen met Dione de Graaff en Michel van Egmond bekijken we de beelden en bespreken we het fenomeen Cruijff, negen jaar na zijn overlijden. * De Franse steracteur Gérard Depardieu staat vandaag terecht voor seksueel geweld. We bespreken het met Chazia Mourali, Veerle Hammerstein & Stefan de Vries.
We bespreken de Europese Top van vandaag en de arrestatie van de burgemeester van Istanboel met o.a. Joost Vullings. * Arjen Lubach staat aan de vooravond van het begin van zijn commerciële avontuur. Aanstaande maandag start zijn nieuwe programma LUBACH bij RTL. Waarom maakte hij deze keuze en hoe gaat het programma eruit zien? * Ons Sterrenpanel, Loes Haverkort, Jörgen Tjon A Fong en Evi Hanssen, bespreekt de nieuwe realityserie The Baldwins, de live-action remake van Sneeuwwitje en de tentoonstelling van Anselm Kiefer in het Amsterdamse Stedelijk Museum.
Vandaag presenteert EU-voorzitter Ursula von der Leyen een nieuw plan voor de toekomst van de Europese defensie, waarin staat dat Europese landen samen wapens moeten gaan kopen. Komt dit plan op tijd? We bespreken het met Stefan de Vries, Mart de Kruif en Henk Vermeer. * David Van Reybrouck is de nieuwe Denker der Nederlanden. Zojuist is bekendgemaakt dat de schrijver en cultuurhistoricus deze prestigieuze eretitel de komende twee jaar mag gaan dragen. Hij laat zijn filosofische licht schijnen over de grote wereldproblemen die nu spelen. * Bananasplit bestaat 45 jaar. We blikken terug met Patty Brard, Frans Bauer en Hans Klok.
Israël pleegt een enorm bombardement in de Gazastrook én Trump en Poetin hebben gebeld over de toekomst van Oekraïne. We spreken Helga Salemon, Jan Paternotte, Maarten van Rossum en Jort Kelder. * Twee complete uitersten: Jort Kelder en Hannah Prins denken over vrijwel alles anders maar delen één passie: vurig discussiëren en als dat buiten hun eigen bubbel is, dan zoeken ze maar al te graag naar gedeelde grond. * Mart Hoogkamer en Flemming hebben hét feestnummer van 2025 gemaakt. Ze treden op met hun nieuwe hit 100%. * Splinter Chabot neemt ons mee in het bijzondere verhaal achter het Rietveld Schröderhuis.
Morgenmiddag is het moment van de waarheid voor Oekraïne: Trump en Poetin hangen dan met elkaar aan de lijn om het verloop van de oorlog te bespreken. We bespreken het met Tom van 't Einde, Dave Maasland en Frans Timmermans. * Joep Wennemars was de verrassing van het weekend op het WK afstanden in Hamar. De 22-jarige schaatser kende een moeizame aanloop naar het schaatsseizoen, maar werd desondanks wereldkampioen op de 1.000 meter. * Rob de Nijs is op 82-jarige leeftijd overleden. We blikken terug op zijn carrière met Henkjan Smits, Leo Blokhuis en Leon Verdonschot. Trijntje Oosterhuis brengt een muzikale ode.
Speciale uitzending met Claude, die Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Met speciale gasten, veel muziek en het eerste liveoptreden van Claude met zijn nummer C'est La Vie.
Komt er na 740 dagen dan écht een staakt-het-vuren in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland? Trump wil dat, Zelensky is ook akkoord met het Amerikaanse plan, maar het gesprek met Poetin moet nog plaatsvinden. Te gast: Tom van 't Einde, Maarten van Rossum en Henri Bontenbal. * Vijf jaar geleden startten Jaap Reesema, Sander Schimmelpenninck en Titus van Dijk hun eigen podcastbedrijf, vorig jaar verkochten ze het. Wat drijft hen om van jongs af aan te ondernemen? Ze schuiven aan. * 90 jaar Boekenweek: Paulien Cornelisse schreef het essay om dat te vieren. Ze verdiepte zich in woorden die we gebruiken zonder dat we het doorhebben: strooiwoordjes.
Wat is er aan de hand met de Amerikaanse economie? Tegen al Trumps beloftes in kleuren de beurzen vuurrood en schieten de prijzen in de supermarkt door het dak. Wat is er aan de hand? We bespreken het met Marike Stellinga, Tom van 't Einde en Wouter de Winther. * Sta je weleens in de boekenwinkel en raak je overweldigd door het aanbod? Boekenpanel Paul de Leeuw, Roxane van Iperen en Jan Joost van Gangelen over welke boeken de moeite waard zijn. * Frenna won gisteren de Edison in de categorie Song met zijn liedje Pretty Girls. Daarmee versloeg hij megahits Europapa en Sugardaddy. Hij vertelt over zijn prijs.
Nu Trump de Amerikaanse inlichtingen heeft stopgezet, neemt de druk op de Oekraïense troepen toe. En ook in ons eigen land is er onenigheid binnen de coalitie over de miljardensteun aan Oekraïne. We bespreken het laatste nieuws met Joost Vullings en Huib Modderkolk. * Reinout Oerlemans woont nu ruim tien jaar in Amerika en is één van de grootste tv-producenten. Hij vertelt over zijn indrukwekkende carrière en leven in de Verenigde Staten. * Nederlandstalige nummers zijn populairder dan ooit. Van meezingschaamte is allang geen sprake meer. Roxeanne Hazes en Dave von Raven vertellen waarom dat is én brengen een ode aan het Nederlandse lied.
Een grote brand teisterde de binnenstad van Arnhem vandaag. Wat is de stand van zaken en hoe groot is de schade? Aan tafel directeur Brandweer Gelderland-Midden Anton Slofstra. * De EU-top in Brussel komt op een cruciaal moment: extra steun voor Oekraïne en investeringen in defensie. Nu Trump zich heeft teruggetrokken, zou Europa direct in actie moeten komen. Daarover Coks Donders, Jort Kelder en Maarten van Rossum. * Komende zaterdag is de ontknoping van Wie is de Mol? Wat maakt een mol nou een goede mol? Te gast vier oud-mollen: Jurre Geluk, Jeroen Kijk in de Vegte, Merel Westrik en Kees Tol. * Mr. Jones & Just in Case treedt op.
Opnieuw domineert Trump het wereldnieuws. De inlichtingenhulp van Amerika aan Oekraïne is gestopt. We bespreken het met Coks Donders, Patrick Bolder en Joost Vullings. * Elk jaar krijgen 900 vrouwen de diagnose baarmoederhalskanker. Gynaecoloog Nienke van Trommel vindt dat het tijd is voor verandering. Zij is te gast, samen met Kim Pot en Monique van Loon, die beiden de diagnose baarmoederhalskanker kregen. * De belangstelling voor het Nationaal Archief is dit jaar tot een recordhoogte gestegen. Iemand die weet hoe het is als je ontdekt dat je vader of moeder misschien wel fout was in de oorlog, is acteur Huub Stapel. Hij vertelt erover.
Trump heeft aangegeven alle militaire hulp aan Oekraïne te stoppen. Wat betekent dat voor de oorlog en voor onze veiligheid? Aan tafel Tom van 't Einde, Suse van Kleef, Peter Wijninga en Dilan Yesilgöz. * De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie ontwikkelen zich in een razend tempo. Alexander Klöpping over de invloed van AI op oorlogsvoering. * Na zijn woede-uitbarsting van afgelopen weekend, waarbij hij zijn voet openhaalde, kijkt schaatser Kjeld Nuis nu naar het WK afstanden over twee weken. We blikken met hem terug en kijken naar de komende periode. * Kingfishr, een van de meest veelbelovende bands van dit moment, treedt op.
Na de ruzie tussen Trump en Zelensky, lijkt vrede in Oekraïne verder weg dan ooit. We bespreken het met Caspar Veldkamp, Tom van 't Einde en Stefan de Vries. * Elke acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord. De slachtoffers vallen meestal in de huiselijke kring. Waarom gaat het zo vaak mis achter de voordeur? We bespreken het met verantwoordelijk staatssecretaris Ingrid Coenradie. * Dieuwertje Blok is op 67-jarige leeftijd overleden. Met het Sinterklaasjournaal won ze de harten van heel Nederland. We staan met collega's Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer en tv-columnist Angela de Jong stil bij haar rijke carrière.
Met Trump is het wereldtoneel binnen een maand drastisch veranderd. De Russische agressie neemt toe en militaire steun voor Europa vanuit Amerika is allesbehalve een zekerheid. Wat is de staat van onze Nederlandse krijgsmacht? We bespreken het met commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim. * Vanmiddag was de officiële presentatie van het songfestivalnummer C'est la vie. Maakt Nederland, zes jaar nadat Duncan Laurence won, weer kans op de overwinning? April Darby, Peter van de Veire, Lara Zevenberg en Jaap Reesema schuiven aan. * Onze theaterdominee Peter Pannekoek over de shows die deze maand de meeste indruk hebben gemaakt.
Met het nummer C'est la Vie gaat Claude ons vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Bazel. Verslaggever Lara Zevenberg ontdekte het gelekte nummer op X en schuift, samen met Songfestivalkenner Maurice Wijnen, aan. * De Haagse portemonnee blijkt opeens veel beter te zijn gevuld dan gedacht. Wat gaat het kabinet daarmee doen? Dat bespreken we met Wouter de Winther. * Al 30 jaar is Radar hét programma waar gedupeerd Nederland met onrecht terecht kan. Met presentator Antoinette Hertsenberg duiken we in de geschiedenis. * Froukje was gisteravond de grote winnaar bij de 3FM Awards en won de prijs voor Beste Artiest. Ze treedt op.
Hoe moeten westerse grootheden als het VK, Frankrijk en Duitsland omgaan met de leugens en desinformatie van Trump? We bespreken het met Suse van Kleef, Stefan de Vries en Marleen de Rooy. * Steeds minder studenten kiezen voor een mbo-opleiding in de techniek, zorg of industrie. Hoe is dat tij te keren? Aan tafel: schrijver en mbo-docent Karim Amghar, VVD-Kamerlid Claire Martens en mbo-student Sam van Hove. * Radio-dj's Coen en Sander en neurobioloog Brankele Frank over liedjes die we neuriën, meezingen of draaien op feestjes. Jeroen van der Boom zingt al sinds jaar en dag sing-alongs en doet dat vanavond ook.
KRO-NCRV stopt per direct met Spoorloos. Het programma kwam in opspraak, nadat was gebleken dat deelnemers aan de verkeerde families werden gekoppeld. Marthainès de Vries, zelf verkeerd gematcht, vond onlangs met hulp van Fiona Teggatz haar biologische familie in Colombia. * Thorn de Vries werd geboren als meisje maar voelde zich anders. Morgen verschijnt Thorns nieuwe boek over de zoektocht naar identiteit en de moed om te veranderen. * Tangerine speelt Wonderwall van Oasis. * Jeroen Wollaars, Mart de Kruif en Sophie Derkzen over de positie van Duitsland in Europa na de Duitse verkiezingen.
Enorme bezuinigingen op ontwikkelingshulp en toenemende kritiek op Klarna: slechts een kleine greep uit een drukke nieuwsweek. We bespreken het met Wouter de Winther, Antoinette Hertsenberg, Sjuul Paradijs en Angela de Jong. * In de nieuwe documentaireserie American Murder staat de moord op de 21-jarige Gabby Petito uit 2021 centraal. Ze vertrok met haar vriend op roadtrip door de VS, maar keerde nooit meer terug. Daarover Alberto Stegeman en Florence van de Haar. * Numidia heeft haar hele leven maar één doel: leven van haar muziek. Dat is gelukt door haar deelname aan Beste Zangers. Nu droomt ze nog groter. Ze zingt haar nieuwste single.
Opmerkelijke uitspraken van Donald Trump vannacht tijdens een persmoment. Oekraïne zou de oorlog zelf hebben veroorzaakt en als het land had willen onderhandelen, dan had dit allang gekund. Wat betekent dit voor de onderhandelingspositie van Oekraïne? * Vanavond wordt er in Den Haag gedebatteerd over een mogelijk verbod op therapie voor homogenezing. Wetenschappelijk is vastgesteld dat deze behandelingen ernstige seksuele, psychische en emotionele schade kunnen veroorzaken. Ewout Genemans, Alexander Noordijk en Robbert Rodenburg schuiven aan. * Onderweg van Abel bestaat dit jaar 25 jaar. Ze spelen de klassieker live.
Al acht jaar presenteren Jan Jaap van der Wal, Peter Pannekoek en Harm Edens Dit Was Het Nieuws. Inmiddels hebben ze de perfecte harmonie gevonden, ze kunnen elkaar zonder moeite lezen. * In Riyad is de ontmoeting tussen delegaties van Rusland en de VS begonnen. Belangrijkste onderwerpen zijn herstel van de relatie tussen beide landen en de oorlog in Oekraïne. Te gast zijn Joost Vullings, Wouter de Winther en Helga Salemon. * Frits Bolkestein, één van de meest invloedrijke politici van de afgelopen decennia, is overleden. Wat betekende de VVD-coryfee voor de politiek? Daarover Edith Schippers, Ed Nijpels, Wouter de Winther en Joost Vullings.
De wereldorde lijkt op z'n kop te staan. Europa reageert met een spoedoverleg in Parijs. We bespreken het met Suse van Kleef, Ron Keller en Jort Kelder. * Deze week ontvangt Saskia Belleman de Machiavelliprijs en is ze ook nog eens uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. Saskia Belleman over haar indrukwekkende carrière als rechtbankverslaggever. * Voor de film Maria kroop actrice Angelina Jolie in de huid van de legendarische zangeres Maria Callas. Francis van Broekhuizen en Isabel Pronk over waarom La Divina nog altijd zoveel indruk maakt.
Chaos na een onaangekondigd telefoontje tussen Trump aan Poetin. De Amerikaanse president heeft een plan voor vrede tussen Rusland en Oekraïne. Heeft Europa hier nog wel een rol in? We bespreken het met Eric van der Burg en Frans Timmermans. * Iris de Graaf woont en werkt als Rusland-correspondent in Moskou, als drie jaar geleden de oorlog met Oekraïne uitbreekt. In haar nieuwe boek schrijft ze over alle ervaringen als jonge vrouw in een land in oorlog. * Met ons sterrenpanel Jörgen Tjon A Fong, Loes Haverkort en Ruben van der Meer bespreken we de Bridget Jones-film, Mad About The Boy, en het toneelstuk over het leven van Sonja Barend.
De Volkskant onthult vandaag opnieuw een misstand bij het programma Spoorloos. Na 24 jaar ontdekt Marthainès de Vries dat de familie waarmee zij via het programma werd herenigd, niet haar biologische familie is. Met hulp van Fiona Teggatz vond ze haar echte familie, maar de impact van de verkeerde hereniging is groot. Ze delen hun verhaal. * Nog anderhalve week te gaan en dan trekken de Duitsers naar de stembus. Duitsland staat op een cruciaal kantelpunt. We praten erover met historicus en terreurdeskundige Beatrice de Graaf. * René Froger en Bouke Scholten brengen de Elvis klassieker My Boy uit en vanavond zingen ze hem live in de studio.
De 16-jarige Emma Kok is een wereldwijde sensatie. Ze won The Voice Kids, André Rieu sloot haar in zijn armen en ze zong op zijn podium haar versie van Voilà. De video is inmiddels ruim 80 miljoen keer bekeken en nu vliegt ze met haar muziek de wereld over. Ze is te gast. * Werkt melk tegen darmkanker en is koffie nou goed of slecht voor je? Vanochtend stond in het AD een groot stuk over het verkleinen van de kans op kanker. Met Marijn Frank, Joris Bijdendijk en Jaap Seidell bespreken we hoe je dit effectief doet.
Televisielegende Ron Brandsteder is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij was bekend als presentator van programma's als de Showbizzquiz, Ron's Honeymoonquiz, Laat ze maar lachen en Wie ben ik?. Met André van Duin, Angela de Jong en Jan Rietman blikken we terug op zijn rijke leven. * De Raad van State kwam met een kritisch advies op de asielplannen van Faber. We bespreken met Claudia van Zanten en Sjuul Paradijs wat dit betekent.. * Personeelstekorten, de voortdurende woningcrisis én de groeiende armoede. Wat als we deze problemen eens vanuit een heel ander perspectief bekijken? Mathijs Bouman en Diederik Samsom doen dat in hun nieuwe podcast.
Wellness-influencers verspreiden online omstreden gezondheidsclaims om vervolgens talloze volgers te inspireren. In de serie Apple Cider Vinegar duiken ze in dit fenomeen. We bespreken het met Marcel Levi en Antoinette Hertsenberg. * Het is de afgelopen weken non-stop Trump. Is het allemaal een politiek spelletje? Te gast is Tom van 't Einde. * Wouter de Winther over het langverwachte bezoek van minister Faber aan Ter Apel. * Lex Uiting en Frans Pollux over muziek uit het zuiden en ze treden op met het Metropole Orkest. * Met Victor Mids blikken we terug op 10 jaar Mindf*ck.
Internationale verontwaardiging en afkeuring vandaag op Trumps plannen voor de Gazastrook. Hij wil de Gazanen verplaatsen, het stuk land overnemen en herontwikkelen. We praten over deze plannen met historicus Coks Donders, politiek commentator Joost Vullings, voormalig ambassadeur Ron Keller en regisseur Shariff Nasr. * Dé geschiedenisleraar van Nederland is terug. Daan Schuurmans neemt ons mee in de geschiedenis van 750 jaar Amsterdam. * Met vijf nummer 1-hits op haar naam is Roxy Dekker niet meer weg te denken uit de muziekindustrie. Ze vertelt over het winnen van de Popprijs 2024.
Minder dan drie weken te gaan tot de Duitse verkiezingen. Na het tijdperk van Merkel en Scholz, wil de kiezer een drastisch nieuw beleid. Het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland is in opkomst. Jeroen Wollaars, Ulrike Nagel en Coks Donders praten ons bij. * Voor de tweede keer in zijn carrière gaat Peter Pannekoek de Oudejaarsconference verzorgen. Hoe gaat hij zich voorbereiden? * 25 jaar geleden lag de Pinkpopfestivalweide aan de voeten van een stelletje onbekende tieners. Krezip was geboren en heel Nederland was enthousiast, behalve de band zelf. Er ging één ding helemaal mis tijdens dat optreden en vanavond nemen ze revanche!
Donald Trump begint zijn langverwachte handelsoorlog en legt zijn buurlanden, Canada en Mexico, flinke importheffingen op. Ook de EU is door hem gewaarschuwd. Hoe moeten we hiermee omgaan? We bespreken het met Jort Kelder, Marike Stellinga, Jan Paternotte en Eric van der Burg. * Normaal spoort kunstdetective Arthur Brand gestolen kunst op om het weer terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Maar drie jaar geleden kwam er ineens een hele andere zaak op zijn pad. Samen met journalist Lex Boon doet Arthur onderzoek. * Rob de Nijs is diep onder de indruk van de musical over zijn leven. Zijn vrouw, Jet de Nijs, vertelt hoe het nu met hem gaat.
Veel te doen deze week in politiek Den Haag. We praten erover met politiek verslaggevers Wouter de Winther en Marleen de Rooy, JOVD-voorzitter Mauk Bresser en oud-FNV Jong-voorzitter Yasmin Ait Abderrahman. * Morgenavond presenteert Philip Freriks zijn allerlaatste Grande Finale van De slimste mens. We blikken terug op zijn rijke carrière. * Suzan en Freek zijn maanden op reis geweest en terug met nieuwe muziek! Ze spelen hun nieuwe single Ken je dat Gevoel.
Groenland is gewilder dan ooit nu Donald Trump het eiland over wil nemen. Ook Rusland en China voegen zich bij de strijd. Denemarken geeft twee miljard extra uit aan hun defensie. Laila Frank, Tom van 't Einde, Ron Keller en Eric van der Burg praten ons bij. * Will Koopman is zojuist uitgeroepen tot 'Mediapersoon van het Jaar'. Met kijkcijferkanonnen als Gooische Vrouwen en Oogappels is ze een van de succesvolste regisseurs van ons land. Ze schuift aan. * Jeroen Spitzenberger, Susan Visser en Beppie Melissen spelen hoofdrollen in de succesvolste producties van Will Koopman. Ze vertellen over haar succes.
De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie ontwikkelen zich in een razend tempo. Gelukkig gidst Alexander Klöpping ons erdoorheen. Hij praat ons bij over de laatste ontwikkelingen van robots en humanoiden. * Sta je wel eens in de boekenwinkel en raak je overweldigd door het aanbod? Ons Boekenpanel, Paul de Leeuw, Roxane van Iperen en Jan Joost van Gangelen, vertelt je welke boeken de moeite waard zijn. * Als correspondent deed Tim de Wit avond aan avond verslag van alle ontwikkelingen rond de Brexit. Inmiddels is de nieuwe koers van het Verenigd Koninkrijk vijf jaar oud. Tim blikt op een persoonlijke wijze terug op deze roerige tijd.
Dit weekend werd Assen wereldnieuws. Pronkstukken van een tijdelijke tentoonstelling over het Dacische Rijk zijn buitgemaakt in het Drents Museum. We praten erover verder met kunstexpert Bianca Frölich, verslaggeefster van RTV Drenthe Margriet Benak en strafrechtadvocaat Veerle Hammerstein. * Rob Kemps is het gelukkigst op begraafplaatsen en dan met name het Parijse Père Lachaise. Terwijl hordes mensen afkomen op de graven van Edith Piaf en Chopin, zoekt Rob juist naar de verhalen achter de grafstenen van onbekenden. * Sinds 10 oktober 2024 is Carola Schouten de burgemeester van Rotterdam. We spreken haar over haar eerste honderd dagen.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
De rechter heeft vandaag gesproken: de Staat doet onvoldoende om de natuur te beschermen tegen stikstof. Het kabinet moet ingrijpen. Wat gaat ons land hiervan merken? We bespreken het met Alien van Zijtveld van boerenorganisatie Agractie, Ron Fresen en CDA-kamerlid Eline Vedder. * Mediatycoon Gert Verhulst is werkelijk van alle markten thuis en heeft een lijst successen die eindeloos lijkt. De presentator, zanger, realityster en musicalproducent vertelt uitgebreid over zijn drijfveren. * Splinter Chabot geeft een kunstcollege over Christian Dior naar aanleiding van de tentoonstelling A new look, in het Kunstmuseum van Den Haag.
Direct na zijn inauguratie zette Donald Trump zijn plannen in actie. Met het ondertekenen van zo'n honderd presidentiële decreten maakte hij duidelijk waar hij voor staat: van massale deportaties van illegalen tot het vrijlaten van de Capitoolbestormers. We praten erover met Wouter de Winther en Laila Frank. * In 2021 hield Golden Earring ermee op omdat gitarist George Kooymans de ziekte ALS heeft. Zonder hem wilden de anderen nooit meer als Golden Earring op het podium staan. Nu kondigt de band aan dat ze tóch groots afscheid gaan nemen van hun fans, met een allerlaatste concert. Barry Hay, Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen zijn te gast.
Donald J. Trump wordt vandaag geïnaugureerd als de 47ste president van de VS en wil een radicaal andere koers varen. Wat betekent een tweede termijn Trump voor Europa? Dit bespreken we met Marike Stellinga, Frans Timmermans, Mart de Kruif en Jort Kelder. * Na weken van speculatie was het vorige week eindelijk duidelijk: Jason Dowd is de nieuwe zanger van Kensington. Ze spelen in hun nieuwe formatie voor het eerst live op televisie en natuurlijk vertellen ze hoe ze Jason op het spoor zijn gekomen.
De kogel is door de kerk: Claude gaat ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Hij vertelt voor het eerst zijn verhaal. Ook te gast zijn Cornald Maas, Sander Lantinga, Jaap Reesema en Carolien Borgers, die namens de selectiecommissie van het Songfestival de keuze toelichten. * Vandaag stonden Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel voor het eerst voor de rechter voor de beruchte mondkapjesdeal. We bespreken de zaak met Veerle Hammerstein en Marcel Levi. * De Franse rechter oordeelde vandaag in de grote verkrachtingszaak van Gisèle Pelicot. We bespreken het met Gerdi Verbeet en Malou Holshuijsen.
De politiek veranderde in 2024 in een razend tempo. Eva maakt de balans op met Joost Vullings, Marleen de Rooy en Jort Kelder. * De legendarische kerstklassieker Last Christmas van Wham! is 40 jaar. Het nummer bestormde in 1984 voor het eerst de hitlijsten en wordt iedere december wereldwijd nog altijd grijs gedraaid. Andrew Ridgeley van Wham! vertelt over zijn bijzondere vriendschap met George Michael en hoe zij samen deze megahit schreven. * Presentator Robert ten Brink zorgt al 32 jaar voor een traditie op kerstavond: All You Need is Love. Hij haalt de mooiste herinneringen uit het archief van zijn programma.
Het was een jaar dat de geschiedenisboeken in zal gaan: van een nieuw kabinet tot het drama van Joost Klein. Claudia de Breij blikt alvast terug op 2024. * Na 36 jaar komt er een vervolg op de succesvolle film Amsterdamned. Wij laten exclusief de eerste beelden zien van het horrorspektakel. Acteurs Huub Stapel en Tatum Dagelet zijn te gast. * Bekogeld worden met zwaar vuurwerk, auto's die in de fik worden gezet en verhuizen vanwege een dreiging: lokale politici hebben massaal te maken met intimidatie en agressie. Daarover minister van Binnenlandse Zaken Judith Uitermark. * Yves Berendse treedt op met een aantal kerstklassiekers.
Herman Koch schreef de een na de andere bestseller. Nu is er nieuw werk: Luchtplaats. Nooit eerder bracht hij twee boeken in één jaar uit, maar dat heeft een reden: hij werd ernstig ziek. * Minister van Defensie Ruben Brekelmans benadrukt dat Europa toch snel aan de onderhandelingstafel moet met Poetin. Over dit belangrijke kantelpunt praten we verder met Han Bouwmeester en Wouter de Winther. * We bespreken met Jörgen Tjon A Fong, Loes Haverkort en Dave von Raven o.a. de muziek, films en shows rondom kerst. * Klassiek wintersprookje De Notenkraker wordt door het Arnhemse gezelschap Introdans in een eigentijdse variant gegoten.
Vanwege haar grote obsessie voor kerst brengt Jacqueline Govaert ieder jaar met Krezip een kerstliedje uit. Dit jaar had ze maar één doel: samen met Danny Vera een nummer maken. Ze treden op. * De wereldberoemde zanger en kunstenaar Nick Cave is te gast. De Australische singer-songwriter is vooral bekend met zijn muziek. Maar zaterdag opent zijn allereerste solotentoonstelling in Museum Voorlinden. * Donald Trump is door Time Magazine uitgeroepen tot Person of the Year 2024. Maar wie hadden onze gasten liever op de cover? We vragen het aan Mart de Kruif, Coks Donders, Mai Verbij en Ron Fresen.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Een van de succesvolste programma's van dit jaar is terug. We mogen weer kerst vieren met de Bauers. Frans, Mariska en Christiaan Bauer vertellen ons over hun afgelopen jaar. * Hij is de man achter enkele van de grootste deals in de voetbalwereld. Met meer dan 800 transfers op zijn naam hebben iconen zoals Cocu, Koeman, Kuijt en Overmars mede dankzij hem succes geboekt. Hoe pakt Rob Jansen zijn werk aan? * De inflatie gaat door het dak. Afgelopen maand werd het leven wéér vier procent duurder. Waarom stijgen de prijzen zo snel? En wat heeft het voor invloed op de Nederlandse economie? Daarover Marike Stellinga, Jimmy Dijk en Jacco Vonhof.
Het is een enorme ravage in Den Haag, waar afgelopen weekend een flatgebouw in elkaar stortte na meerdere explosies. We bespreken het laatste nieuws met verslaggevers Lieuwe van Slooten en Michiel van Gruijthuijsen, oud-voorzitter van de politievakbond Jan Struijs en Naomi van Vliet van vrijwilligersorganisatie Lichtpuntjes Mariahoeve. * Na 50 jaar dictatuur is het Assad-regime gevallen. We praten erover met voormalig Midden-Oosten correspondent Sander van Hoorn, en Rasha al Hosain die in 2013 met haar familie vanuit Syrië naar Nederland vluchtte. * André van Duin en Rob Kemps vertellen alles over de Frans-Armeense zanger Charles Aznavour.
Nog altijd wordt er in Den Haag druk onderhandeld over de onderwijsbegroting. Terwijl D66 vandaag van tafel stapte, deed GroenLinks-PvdA überhaupt niet mee aan de onderhandelingen. Wat is de beste strategie? Te gast zijn Wouter de Winther en GroenLinks-PvdA-kamerlid Luc Stultiens. * Hannah Mae heeft een ongelooflijk jaar achter de rug. Ze schitterde in Beste Zangers, scoorde twee grote hits, en haar nummers werden in totaal maar liefst 67 miljoen keer beluisterd. Ze staat bij ons het podium met haar nieuwe single Rode Draad.
Sinds gisteren heerst er onrust in Zuid-Korea en de situatie blijft zich snel ontwikkelen. Wat er precies aan de hand is bespreken we met Korea-deskundige Remco Breuker en Mischa Blok, die er familie heeft wonen. * Peter Pannekoek heeft inmiddels al verschillende voorstellingen meegenomen naar de studio, maar er is niks te vergelijken met wat hij nu meeneemt. * Stijn Franken stond in zijn dertig jaar als strafrechtadvocaat o.a. Volkert van der G., Lucia de Berk en Willem Holleeder bij. Over de spraakmakendste zaken van zijn leven schreef hij het boek Laatste Man.
Als allereerste Nederlander ooit bereikte Christiaan de Vries de finale van The Great British Bake Off. Met zijn baksels, geïnspireerd op typisch Nederlandse lekkernijen, werd de Emmenaar zó populair dat hij in Londen niet meer ongestoord over straat kan. * December is dé maand waarin de meeste boeken worden verkocht, voor in de schoen of onder de kerstboom. Maar hoe haal je de ultieme parels uit al dat aanbod? Ons boekenpanel met hun eigen selectie. * In tien jaar tijd is het aantal wolven in Europa verdubbeld naar twintigduizend. Om die groei tegen te gaan, besloot Brussel dat de regels om de dieren af te schieten, worden versoepeld.
Als frontman van Måneskin veroverde Damiano David de wereld en won hij het Songfestival. Hij treedt op met zijn nieuwe single Born With A Broken Heart. * Het PSV van Peter Bosz lijkt op weg naar de tweede landstitel op rij. Gister wonnen de Eindhovenaren op een indrukwekkende manier van nummer twee FC Utrecht. Maar hoe zorg je ervoor dat je team ondanks al dit succes gemotiveerd blijft? We bespreken het met Peter Bosz. * Vandaag verscheen Fouad L., bekend als de 'Erasmusschutter', voor het eerst voor de rechter. We bespreken het met rechtbankverslaggever Saskia Belleman, AD-journalist Chiel Timmermans en familiewoordvoerder Niels Dekker.
Mart Hoogkamer brak in een keer door met een filmpje op het strand. Wat er volgde was een gigantische zegetocht, maar dat succes had ook een keerzijde. We blikken erop terug en kijken ook vooruit. Naar zijn grootste concert ooit en natuurlijk zijn aanstaande vaderschap. * Steeds meer vrouwen doen aan social freezing: ze laten hun eicellen invriezen om tijd te kopen, omdat ze er nog niet uit zijn of ze kinderen willen of omdat ze de juiste partner nog niet hebben gevonden. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe populair is het? Fertiliteitsarts Odine Aandewiel schuift aan, samen met Coks Donders. Zij heeft haar eicellen laten invriezen.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
De Amerikaanse presidentsverkiezingen spelen zich steeds meer af op TikTok. Welke gevolgen heeft dit? Daarover Huib Modderkolk, Coks Donders en Dan Hassler-Forest. * Een vervallen klushuis lijkt dé manier om als starter nog kans te maken op de gekte van de huidige woningmarkt. Een bouwval opknappen tot droomhuis: hoe verstandig is het? Te gast zijn Beitske de Jong van Fundamakeovers, Lokke van der Wal van Droomtekoop, en Karlijn en Michiel van Swijndregt, die zelf al meer dan een jaar klussen. * De NPO moet 106 miljoen euro bezuinigen; moeten we stoppen met voetbal bij de Publieke Omroep of niet? Te gast zijn Jan Slagter en Sjoerd Mossou.
In Zuidoost-Spanje zijn door extreem noodweer tientallen doden gevallen. Welke rol speelt klimaatverandering en wat kunnen we de komende jaren verwachten? Te gast: meteoroloog Gerrit Hiemstra. * Ze heeft een repertoire van maar liefst 200.000 nummers: Hatsune Miku. Vanavond staat deze Japanse sensatie in een uitverkochte AFAS Live. Maar er is één bijzonder detail: ze is niet echt. Te gast: radio-dj en Japankenner Mai Verbij. * Welke invloed hebben de woorden van Trump en Harris op de Nederlandse politiek? Te gast: NRC-journalist én voormalig Amerika-correspondent Tom-Jan Meeus. * Splinter Chabot geeft een kunstcollege over het huis van Dali.
Bert van Leeuwen is al 40 jaar niet van de televisie te krijgen. Hij begon ooit per ongeluk als omroeper bij de EO maar groeide uit tot de man die overal in Nederland de grootste familieruzies sust. We nemen een duik in zijn omvangrijke televisiecarrière. * Al jarenlang is er stevige kritiek op Veilig Thuis, maar niet eerder hoorden we het verhaal van medewerkers. Eline en Myrthe doen hun verhaal, samen met hoogleraar Jeugdrecht Mariëlle Bruning. * De eindsprint tussen Harris en Trump naar het Witte Huis is vol ingezet. Laila Frank en Jort Kelder over de laatste ontwikkelingen.
Een nieuw hoofdstuk in de oorlog in Oekraïne: Noord-Koreaanse militairen vechten zij aan zij met Russische troepen. Oud-generaals Mart de Kruif en Peter van Uhm praten ons bij. * In Noorwegen willen ze de leeftijdsgrens voor social media verhogen en mogen jongeren straks misschien pas scrollen vanaf hun vijftiende. Zouden we dat in Nederland ook moeten doen? Dat bespreken we met psycholoog Mark Tigchelaar, techjournalist Daniël Verlaan en docent Nina Haanappel. * Wie o wie wil ons land vertegenwoordigen op het songfestival volgend jaar mei? Cornald Maas en Hila Noorzai spreken zich voor het eerst uit.
Nederland gaat de klimaatdoelen van 2030 waarschijnlijk niet halen. Met de plannen van het huidige kabinet is de slagingskans minder dan vijf procent. Journalist Jeroen Smit legt uit waar nog winst te behalen valt. En techinvesteerder Eva de Mol neemt wat hoopgevende initiatieven mee. * Op TikTok gaan video's rond waarin vaak medische desinformatie wordt gegeven over bijvoorbeeld het stoppen met de pil en het slikken van vitaminesupplementen. Hoe moeten we hiermee omgaan? Te gast zijn internist Erasmus MC Robin Peeters, presentator Radar Antoinette Hertsenberg en presentator Teun van de Keuken. * Flemming speelt zijn nieuwe muziek.
Al 40 jaar lang speuren de kunstexperts van Tussen Kunst & Kitsch naar de grootste schatten op onze stoffige zolderkamers. We vieren het jubileum met een groot deel van de experts en Frits Sissing. * Na weken van debatteren is de kogel door de kerk: de omstreden noodwet gaat van tafel, maar er komen wel vergaande asielmaatregelen. Dat hebben partijen PVV, NSC en premier Schoof afgesproken blijkt uit een conceptbrief die is ingezien door de NOS. Politiek verslaggevers Wouter de Winther en Marleen de Rooy schuiven aan. * Joost Klein doet voor het eerst zelf zijn verhaal. Hij schuift aan samen met zijn creative director Donny Ronny.
De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie worden in razend tempo uitgebreid. Gelukkig houdt Alexander Klöpping dat in de gaten. Hij vertelt over de laatste ontwikkelingen. * Sinds Mell VF meedeed aan Beste Zangers is het succes verdrievoudigd. Ze treden vaak op en de zalen zitten voller dan ooit. Nu is er een nieuw album en een nieuwe tour. Ze treden op met hun nieuwe single Nowhere Land. * Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om zich helemaal los te koppelen van de overheid. Ze noemen zichzelf autonoom of soeverein. Wat is het gevaar? Te gast: politiechef Youssef Ait Daoud, gerechtsdeurwaarder Stefano Nocco en journalist Roos Abelman.
Het is de week van de waarheid voor Kabinet-Schoof. Wordt het noodrecht, spoedwet of toch een kabinetscrisis? We bespreken het met Joost Vullings, Wouter de Winther en Jimmy Dijk. * Doet Nederland volgend jaar weer mee aan het Eurovisie Songfestival en maakt Joost Klein zijn verrassende comeback? We bespreken het samen met Songfestivalkenner Maurice Wijnen, NU.nl-verslaggever Lara Zevenberg en oud-omroepbaas Paul Römer. * Schrijver Lale Gül brak drie jaar geleden met haar strenggelovige moslimgezin. Sindsdien bouwt ze aan een nieuw leven in vrijheid. Ze deelt haar ervaringen bij Eva aan tafel.
Donald Trump en Kamala Harris gaan nek-aan-nek, en de einduitslag blijft onvoorspelbaar. Maar wat als Trump opnieuw wint? Wat betekent zijn winst voor de rest van de wereld? We spreken Amerikadeskundige Laila Frank en presentator Jort Kelder. * Dit weekend begint het laatste deel van het Formule 1-seizoen en is het erop of eronder voor drievoudig wereldkampioen Max Verstappen. Hij won race na race, maar dit seizoen lijkt hij te worstelen met zijn auto. Mattie Valk en Giedo van der Garde praten ons bij. * Vanavond wordt voor de 59e keer de De Gouden Televizier-Ring uitgereikt. Te gast zijn Angela de Jong, Cornald Maas en Robert ten Brink.
In Amerika zijn in sommige staten de stemhokjes geopend en hebben de eerste kiezers hun keuze gemaakt: Donald Trump of Kamala Harris. Met minder dan drie weken te gaan, maken we met Amerikajournalist Laila Frank en Amerikaverslaggever Tom van 't Einde de balans op. * We maken bekend welk tv-icoon morgenavond de Gouden Televizier Oeuvre-Ring krijgt. Wie treedt er in de voetsporen van Willem Duys, Mies Bouwman, Ivo Niehe en Linda de Mol? Vanavond schuift hij/zij aan.
Een verhaal zo onwerkelijk dat je het amper gelooft: Jur Deitmers is 21 jaar als hij door een hersenontsteking zijn volledige geheugen verliest. Al zijn herinneringen zijn in één klap verdwenen. Zijn familie en vrienden kent hij niet meer. En van Harvard moet hij terug naar de basisschool. Hij vertelt zijn bijzondere verhaal, samen met zijn ouders, zusje en behandelend arts. * Opnieuw chaos in de coalitie. Heeft PVV-Minister Marjolein Faber haar motivering voor de asielnoodwet nu wel of niet af? Het laatste nieuws bespreken we met Wouter de Winther en Marleen de Rooy.
Deze week gaat landbouwminister Femke Wiersma met de Tweede Kamer in debat over haar landbouwbegroting. Wat kan zij betekenen voor de boeren? * Dwars door de Lage Landen stapten de Vlaamse vrienden Arnout, Ruben en Philippe. De wandeltocht door ons eigen kikkerlandje leverde fantastische televisie op langs historische steden, verborgen parels en ongerepte landschappen. Geliefd bij het grote publiek en dat succes werd bekroond met een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. * Nightwish zangeres Floor Jansen heeft bewogen jaren achter de rug. Nu gaat ze haar lessen delen. Hoe? Dat gaat ze vertellen.
Na een indrukwekkende carrière van bijna twintig jaar aan de top, heeft Rafael Nadal vandaag zijn afscheid aangekondigd. Met tenniscommentator Marcella Mesker en Spanje-correspondent Edwin Winkels bespreken we de hoogtepunten van deze gravelkoning. * Ons eigen sterrenpanel buigt zich iedere maand over lovende of vernietigende cultuurrecensies. Vanavond bespreken we de musical 40-45, het nieuwe album van Katy Perry en de film The Substance. * Presentatrice Eva Eikhout laat zich door niets en niemand weerhouden. Nu schittert ze als danseres bij dansgezelschap Introdans.
Het kabinet zit vandaag 100 dagen en van enige rust is nog geen seconde sprake geweest. Vooral de weg naar de noodwet is hobbelig, nu ook de Eerste Kamer kritiek uit. Te gast: Politiek commentator Joost Vullings. * Het lijkt de grootste MeToo-affaire van Amerika te worden: de zaak rondom Sean Combs, beter bekend als P. Diddy, een van de meest invloedrijke personen in de hiphopwereld. Amerikaverslaggever Tom van 't Einde, voormalig MTV-veejay Simone Angel en fotograaf William Rutten praten ons bij. * Nederland kent geweldige jazzmuzikanten, die we bijna nooit zien. Vanavond: Edison Oeuvre-winnaar Benjamin Herman, Maite Hontéle en het NJJO.
De winnaars van de belangrijkste cabaretprijzen van Nederland, de Poelifinario's en de Neerlands Hoop, zijn bekend. We vieren de winst met alle triomferende cabaretiers: Peter van Rooijen, Tom van Kalmthout, Yannick van de Velde, Lisa Ostermann en Valentina Tóth. * Als enige Nederlandse verslaggever mocht Tim de Wit oud-premier Boris Johnson interviewen over zijn nieuwe boek. De afgelopen weken lekten daarvan de meest smeuïge details al uit, zoals zijn plan om coronavaccins uit Nederland weg te kapen tijdens een geheime inval. * Burgemeester Femke Halsema reageert op de 7 oktober-demonstraties in Amsterdam.
Raven runt met Boerderij van Dorst één van de bekendste boerderijen van Nederland, maar voelt zich het meest thuis op het podium. * Dolly Parton is een ongelofelijk fenomeen. Al bijna 60 jaar staat ze op het podium en aan stoppen denkt ze nog lang niet. Tegelijkertijd heeft ze de gave om vriend en vijand te verbinden in het diep verdeelde Amerika. Frank Evenblij en Ilse DeLange zijn in haar leven gedoken en vertellen waarom Dolly nog altijd zo populair is.
Al jaren draait medisch onderzoek vooral om het mannelijk lichaam. Worden vrouwen eigenlijk wel serieus genoeg genomen? Te gast zijn cardioloog Chahinda Ghossein-Doha, hoogleraar geneeskunde Marcel Levi en ervaringsdeskundige Caroline Verhage. * Morgen is het Dierendag. Dat vieren we met Antoinnette Scheulderman én haar hondje Dizzy, een van oorsprong Spaans straathondje. * We moeten vaker naar het theater gaan, dat is de boodschap van Peter Pannekoek. Daarom komt hij iedere maand met een voorstelling die we moeten zien. Vanavond neemt hij Peter van Rooijen mee.
De ontwikkelingen in het Midden-Oosten volgen elkaar snel op. Na een week van zware bombardementen en liquidaties van Hezbollah-leiders was er gisteren de raketaanval van Iran op Israël. Tegelijkertijd gaat het grondoffensief in Libanon door. Te gast: oud-ambassadeur Ron Keller, Amerikaverslaggever Tom van 't Einde en Sumeya Hamie. * Een historisch keerpunt in de geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog: de bevrijding van Leiden. Op 3 oktober is dat 450 jaar geleden. Leidenaar Armin van Buuren geeft een speciaal optreden en met historicus Astrid Sy en illusionist Victor Mids gaan we terug naar de tijd die ze in Leiden doorbrachten.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Je kan tot morgen reageren op een vacature, waarbij je komt te werken voor Prinses Beatrix, onze voormalige Koningin. Coks Donders en Jort Kelder schuiven aan. * Vrouwen met dicht borstweefsel hebben een grotere kans om borstkanker te krijgen, maar een kleinere kans dat het vastgesteld wordt. Ineke van den Heuvel deelt die ervaring: ondanks jarenlange bevolkingsonderzoeken werd haar tumor gemist. Zij schuift aan met Cristina Guerrero Paez van de Borstkanker Vereniging, en onderzoekers Carla van Gils en Wouter Veldhuis. * Nick Schilder heeft voor de tweede keer in zijn leven een debuutalbum uitgebracht. Hij speelt live zijn nieuwe single Run.
Een onstuimige week in politiek Den Haag: een staatssecretaris moet door het stof om een beladen uitspraak, NSC keldert in de peilingen en een minister moet inbinden over het stroomstootwapen. We praten met politiek verslaggevers Marleen de Rooy en Joost Vullings en met Henri Bontenbal, fractievoorzitter CDA. * Wat als je zo diep in je eigen leugens verstrikt raakt dat je uiteindelijk zes jaar lang een hele fantasiewereld creëert voor al je vrienden en familie? Job van Ballegoijen ging door het leven als schijnstudent en vertelt zijn verhaal. * Davina Michelle heeft een nieuw album: Higher. Ze schuift aan en natuurlijk treedt ze ook op.
In een land met honderden miljoenen inwoners draait het bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen over 40 dagen eigenlijk maar om één staat: de swing state Pennsylvania. En dus wordt er overal op de deuren geklopt, geven Donald Trump en Kamala Harris allebei miljoenen dollars uit voor tv-spotjes en wordt er campagne gevoerd om stemmen te winnen. Vanavond schuiven Laila Frank, Jan Paternotte en Simone Tukker aan. * We maken de nominaties bekend van de Televizier-Ring Talent en de Televizier-Ring Impact.
Na 15 jaar neemt Ahmed Aboutaleb afscheid als burgemeester van Rotterdam. Hij maakte hoogte- en dieptepunten mee en werd burgemeester van alle Rotterdammers. We bespreken al zijn belangrijkste momenten. * Een jaar na zijn dood delen tientallen vrouwen hun ervaringen van seksueel misbruik door miljardair Mohamed Al-Fayed. We praten over het schandaal dat Groot-Brittannië al dagen bezighoudt.
Omroepbaas Bert Huisjes mag, ondanks aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag, tóch terugkeren als bestuurder. We praten er over met Arjan Lock en Angela de Jong. * Als het aan kabinet Schoof ligt, gaat de BTW op sport omhoog. Daarmee lijkt het erop dat sport in de toekomst alleen nog toegankelijk is voor de elite. Dit baart sporters Marit Bouwmeester, Kim Lammers, Roxane Knetemann, Sari van Veenendaal en Mark Tuitert zorgen. Ze vertellen er over. * Paulien Cornelisse vertrok voor een jaar naar Engeland om de studenten daar Nederlands te leren. Het lesgeven bracht tot haar nieuwe inzichten over onze taal.
Premier Dick Schoof verdedigt de plannen van het kabinet op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. We bespreken het met Wouter de Winther, Amber Kortzorg en Angela de Jong. * Als klein jongetje droomde André Kuipers van een leven in de ruimte. Filmmuziek en de kosmos lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. In André zijn regiedebuut BEYOND komen de twee samen. Samen met radio-dj Jet Berkhout schuift hij aan. * Het onverwachte overlijden van de wereldbekende ballerina, Michaela DePrince, schokte de wereld. We blikken terug op haar leven met Stephanie Afrifa en Jolijn van Vugt * BLØF speelt hun nieuwe single levenslang.
Retorisch vuurwerk vandaag in de Tweede Kamer op dag 1 van het belangrijkste debat van het jaar: de Algemene Politieke Beschouwingen. We bespreken het met Wouter de Winther en Marleen de Rooy. * De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie worden in razend tempo uitgebreid. Het is bijna niet bij te houden. Gelukkig gaat Alexander Klöpping dat de komende tijd voor ons doen. Hij praat ons bij over de laatste ontwikkelingen. * De 19-jarige Yves Berendse staat nu met Terug In De Tijd al zes weken op nummer 1 in de Top 40. Hij komt zijn hit zingen en we praten over zijn bizarre jaar.
Het kabinet-Schoof presenteerde vandaag op Prinsjesdag de plannen voor komend jaar. Te gast is minister van Financiën Eelco Heinen over de plannen van het kabinet. * Sportjournalist en schrijver Michel van Egmond bedrijft een uniek soort journalistiek. Eentje waarbij hij dichterbij wist te komen dan ieder ander. Een goudmijn aan verhalen tekende hij op in zijn nieuwe boek. * We bespreken Prinsjesdag met Jort Kelder, Coks Donders en Sander Heijne.
Opnieuw ontsnapte Donald Trump gister aan een aanslag op zijn leven. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En wat betekent dit voor de verdere campagne? Laila Frank en Tom van 't Einde praten ons bij. * We staan aan de vooravond van een cruciale politieke week voor kabinet-Schoof. Frans Timmermans maakt zich op voor zijn eerste Algemene Politieke Beschouwingen. Wat kunnen we verwachten van de oppositie? * Na meer dan vijftien jaar maakt Carlo Boszhard zijn comeback in het theater. Hij vertelt alles over zijn droomrol in de musical Moulin Rouge.
Afslanken met een spuitje: het is dé afvalhype van het moment. We bespreken het met Liesbeth van Rossum, Antoinnette Scheulderman, en twee gebruikers: Patricia van Sloot-Drenth en Kees van Vugt. * Wat hebben Hans Klok, Emily in Paris en Nick Cave met elkaar gemeen? Ze worden uitgebreid besproken door ons eigen Sterrenpanel. Loes Haverkort, Sander Lantinga en Jörgen Tjon A Fon bespreken voor ons iedere maand de culturele zaken met de opvallendste recensies. * Froukje en S10 kunnen niet genoeg van elkaar krijgen. Dit keer brengen ze een ode aan vriendschap. Ze spelen het nummer live.
NSC-leider Pieter Omtzigt trekt zich tijdelijk terug uit de politiek. Vlak voor een beladen politieke week met Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen liet hij vandaag via een bericht op X weten voorlopig afwezig te zijn. NOS-verslaggever Marleen de Rooy, hoofdredacteur van Vrij Nederland Sander Heijne en Jort Kelder reageren op dit nieuws. * Het was hét debat van het jaar: Trump en Harris stonden voor het eerst tegenover elkaar. We praten na met Laila Frank, Jort Kelder en Coks Donders. * De mannen van Clouseau zijn dit jaar veertig jaar bij elkaar. Hoe hebben ze dat gedaan? En natuurlijk spelen ze een van hun grootste hits.
Talkshow van Eva Jinek waarin de actualiteiten en cultuur centraal staan. Met live muziek, bijzondere gasten en het gesprek van de dag.
Raymond Thiry werd in Nederland vooral bekend door iconische rollen waarin hij de zwijgzame schurk speelt. Maar zijn rijke oeuvre telt inmiddels al ruim 130 rollen en daarvoor ontving hij dit weekend de Career Achievement Award op Film by the Sea. * Vrijdagavond treedt Sor op met het Concertgebouworkest. Ze geven een indrukwekkend voorproefje. * Wim Steman en Peter van de Rijdt zijn in de winter boer en in de zomer hebben ze een camping. Ze vertellen waarom er alleen mannen op hun camping mogen komen. * Nederland staat voor een steeds groter dilemma: Wat te doen met de wolf? We praten erover met Niko Koffeman, Geertje en Niels.
